Милан излезе на печалба за първи път от 17 години, благодарение на достигането до полуфиналите на Шампионската лига през миналия сезон, съобщи клубът от италианската Серия А.

Миланският гранд, който сега е собственост на американската инвестиционна група RedBird Capital, отчете рекордни годишни приходи от 404,5 милиона евро за сезон 2022/23, увеличение от 36 процента, което се дължи на по-големи рекламни и спонсорски договори, увеличени приходи от телевизионни права и по-високи печалби от продажби в деня на мача.

Това позволи на клуба да генерира нетна печалба от 6,1 милиона евро през годината до края на юни, което го върна на плюс за първи път от 2006 година, което президентът Паоло Скарони приветства като "важна стъпка в правилната посока".

RedBird Capital, който пое Милан през 2022 г. в сделка за 1,2 милиарда евро, инвестира още 40 милиона евро в проекта за построяване на нов стадион. Милан и Интер в момента споделят легендарния стадион "Сан Сиро", но и двата клуба търсят алтернативи на мястото, построено през 1926 г. и многократно реновирано.

Снимка: БГНЕС