В лагера на Милан имаше напрежение след поражението с 0:3 от ПСЖ в Шампионската лига. Росонерите остават без победа и вкаран гол в турнира, на последното място в групата. Треньорът Стефано Пиоли открито нападна капитана Давиде Калабрия. Десният бек на Милан критикува своите съотборници, че не се стараят достатъчно и дори се кара на някои от тях по време на мача на игрището на "Парк де Пренс".

Калабрия се появи от пейката на полувремето, за да замени Малик Тиау, който беше с жълт картон, но не успя да попречи на Рандал Коло Муани и Канг-ин Ли да добавят голове към попадението на Килиан Мбапе. Калабрия намекна, че някои от играчите не се раздават достатъчно.

"Знаехме, че тази група ще е много трудна. Ние сме тук. Всеки ден отиваме в Миланело и работим докрай, за да можем да играем тези мачове. Ако искаме да продължим в Шампионската лига, а ние искаме, тогава трябва да запретнем ръкави. Всеки, който не вярва, трябва просто да си стои вкъщи", каза Калабрия.

Когато тези коментари бяха предадени на Пиоли, треньорът изобщо не беше доволен от подхода на своя капитан. "Той греши, като казва това. Няма човек, който да работи в Миланело без нужната концентрация или интензивност. Може да се случи, когато си афектиран след мач да кажеш неща, които не мислиш. Това, което подготвихме през седмицата, е това, което показахме днес, просто в определени моменти ни липсваше качество, като сбъркахме някои важни пасове."

Пиоли беше критикуван, че е оставил Оливие Жиру на терена през всичките 90 минути, но се оказа, че е имало основателна причина за това, особено при положение, че Ноа Окафор и Самуел Чукуезе вече бяха контузени. "Лука Йович почувства разтежение в адуктора си по време на загрявката. Не знам дали той ще бъде готов да играе срещу Наполи."

Това остави на разположение нито един нападател, защото Лука Ромеро не е в списъка на отбора за Шампионската лига. Единствената алтернатива беше 18-годишният Чака Траоре, изкаран от младежкия отбор, за да попълни бройката.