Загубата от ПСЖ с 0:3 в Шампионската лига донесе на Милан някои нежелани антирекорди. Първият бе, че за първи път в историята си росонерите стартираха мач в турнира на шампионите без нито един италианец в състава. Това никога не се бе случвало до сега. По-неприятният рекорд обаче бе, че Милан продължава без да е вкарал гол. След нулевите ремита с Нюкасъл и Борусия Дортмунд, сега поражение с 0:3.

Хората на Пиоли станаха първия италиански тим в историята на Шампионската лига, който не е вкарал гол след половината мачове в груповата фаза. Ако се върнем още по-назад и през миналия сезон Милан вече има 496 минути без попадение в турнира. Откакто Оливие Жиру вкара на Наполи в четвъртфинала минналия сезон. След това росонерите не се разписаха в двата полуфинала с Интер и първите 3 мача през този сезон. Така дойде още един антирекорд - Милан е първия италиански тим с пет поредни мача без гол в Шампионската лига.

Само веднъж Милан е стартирал в турнира с три мача без победа - през сезон 2021/22, когато първите три мача бяха загуби.