Треньорът на Милан Стефано Пиоли говори на пресконференцията си преди мача на тима си срещу Болоня в Серия А. За него този двубой е по-специален, тъй като започва треньорската си кариера с младежкия тим на Болоня преди 25 години.  

"През седмицата дойде да ме види едно момче, с което тогава работихме заедно в Болоня. Това беше безценен опит, който ми помогна да се развия като треньор и човек. В кариерата ми е имало толкова негативни и позитивни моменти, които са ме направили по-добър и по-силен", каза Пиоли.

"Гледах мача на Синер, направи нещо невероятно, побеждавайки световния номер едно с талант и отдаденост. Пожелавам си и нашият отбор покаже нужния манталитет за да повиши нивото си. В това Милан и Яник си приличат, само че е топ в света, а ние работим, за да го постигнем", каза треньорът за тенисиста Яник Синер, за когото се знае, че е фен на "росонерите".

"Добре сме, нашето бъдеще е мачът утре. Важно е да продължим тази серия (б. а. - отборът има пет победи и едно равенство в последните си 6 мача). Да победим Болоня ще бъде много важно, защото този сезон още не сме постигали пет поредни победи. Ние сме отборът, който вкарва най-много голове през първото полувреме. При нас също най-много вкарват резервите, което означава, че всички участват в играта. В това е и нашата сила", смята специалистът.

"Рафаел Леао е един от основните ни козове в атака. Той работи много, дава много асистенции. Обичам Рафа и го обичам заради неговия стил. Той е артист, а артистите са гении, но той умее и да слуша. Може би грешим понякога, когато очакваме твърде много от него с топката в крака", каза Пиоли за португалския национал.

"Клоп напуска Ливърпул след 9 години? Ще ми хареса и на мен да съм в подобна ситуации - да изкарам девет, десет, единадесет години в един клуб и след това да преценя дали е моментът да си тръгна", каза той за германския си колега.

Снимка: БГНЕС