Стефано Пиоли беше много разочарован от изпуснатата победа срещу Болоня. Росонерите водеха с 2:1 до 92-ата минута, но попадие от дузпа на Орсолини донесе крайното 2:2. Освен това Милан изпусна две дузпи в мача. Първо Жиру видя удара му спасен от Скорупски, а Тео Ернандес удари гредата при втората дузпа.

"Остава огромно съжаление, че не спечелихме мача", заяви Пиоли. "Вярно е, че имаше две пропуснати дузпи, имахме много шансове и позволихме и на Болоня няколко, но все пак бяхме успели да поведем така или иначе и бяхме готови да вземем трите точки. Не можем да позволим концентрацията и интензивността в защита да спаднат толкова късно в мача, както го направихме при тази дузпа. Жалко е, защото се борихме здраво, а и имахме много качество, за да създадем всички тези възможности. Като се има предвид начинът, по който се развиваше мачът, и за да продължим положителната серия, това щеше да бъде важна победа".

Резервата Филипо Терачано направи скъпоструваща грешка, като дръпна Виктор Кристиансен за фланелката, докато Орсолини пускаше топката по посока на вратата, което беше забелязано от VAR и отсъдена дузпа. "Имаше девет играчи в наказателното поле, но въпреки това не удвоихме подкрепата си за Тео Ернандес, не покрихме съперника и това е жалко."

За първи път от 1955 г. Милан изпусна две дузпи в един мач от Серия А. "Жиру и Тео са много добри изпълнители на дузпи. За съжаление, това не беше най-добрата им вечер".

Треньорът разкри, че Рафаел Леао се е пошегувал за ситуацията. "Леао ми каза, че ще изпълни следващата дузпа. Той ги взима на тренировките и не вкарва толкова много, но в ситуация на мач може да се развие по различен начин."

"Естествено, че не сме доволни, тъй като много неща щяха да бъдат постигнати с победа тази вечер. Това щеше да бъде петата ни поредна победа, седем точки повече, отколкото на този етап през миналия сезон, като след 22 кръга щяхме да достигнем същия брой точки, който имахме, когато спечелихме титлата. Има и положителни неща, но отново доказахме, че има области, в които трябва да работим по-усилено."