Италианската преса твърди, че Аталанта вече работи за закупуването на Шарл де Кетеларе от Милан, но вече има планове да го продаде нв клуб от Висшата лига. Белгийският национал претърпя провал с росонерите след трансфера за 36,5 милиона евро от Клуб Брюж през лятото на 2022 г. и не успя да вкара нито един гол в Милан.

Миналото лято Де Кетеларе беше даден под наем на Аталанта за 3 милиона евро с опция за закупуване за още 22 милиона евро плюс добавки, включително 10 процента от бъдеща продажба. Де Кетеларе процъфтява в Бергамо този сезон под ръководството на треньора Джан Пиеро Гасперини, като натрупа девет гола и седем асистенции в 27 мача между Серия А, Лига Европа и Купата на Италия.

Според Calciomercato.it Аталанта вече преговаря с Милан за активиране на опцията за закупуване предсрочно и обсъжда с антуража на играча начин за намаляване на заплатата от 5 милиона евро на сезон. Това ще бъде постигнато чрез разпределянето на заплатата му върху по-дълъг договор. Същите информации твърдят, че белгиеца няма да остане непременно в Аталанта за дълго, тъй като бергамаските са отворени за оферти от Висшата лига.

Не се различава от тяхната тактика, когато подписаха Кристиан Ромеро от Ювентус, първоначално под наем с опция за закупуване за €17 милиона, и го продадоха на Тотнъм Хотспър за €50 милиона с огромна печалба. Миналото лято Размус Хойлунд бе продаден на Манчестър Юнайтед за 65 млн., само 12 месеца след като беше купен за 17 млн.