Треньорът на Милан Стефано Пиоли призна, че играчите му направиха твърде много индивидуални грешки, но защити решението си да направи 6 промени в състава. Росонерите загубиха 2:4 от Монца и останаха на третото място. Две огромни грешки на защитника Малик Тиау доведоха до аванс от 2:0 за Монца, а след това Лука Йович бе изгонен за удар без топка срещу съперник.

Все пак росонерите отвърнаха и изравниха до 2:2 с 10 играчи с голове на Оливие Жиру и Кристиан Пулишич, но Монца  взе успеха с контри и участието на играчи на Милан - Даниел Малдини асистира за гола на Уорън Бондо, а после Лоренцо Коломбо, вкара за 4:2.

„Направихме грешки, които провалиха мача. Когато допуснеш четири гола, е грешно да се каже, че първият ни половин час беше добър, но това е вярно“, каза Пиоли. „Естествено, оставането с човек по-малко го направи още по-трудно, а след като стигнахме до 2:2, трябваше да бъдем по-спокойни, за да се защитаваме по-добре. В този момент отборът се чувстваше уверен и искаше да продължи към победата. Тази вечер имаше твърде много грешки.”

Пиоли ще бъде критикуван за прекомерна ротация на отбора, сменяйки шестима играчи от страната, която победи Рен с 3:0 в Лига Европа в четвъртък.

„Движехме топката твърде бавно, но Монца също постави всички зад топката и ни изчака. Играта се промени, за наше съжаление, с всички тези инциденти, които вървят от прекъсването до головете и картона. Това са всички инциденти, при които отбор като нашия трябва да бъде по-скромен, по-концентриран и по-нащрек. Това е болезнено поражение за начина, по който се разви и ситуацията, в която се намирахме. Единственият, който трябваше да стартира днес, беше Рафаел Леао, тъй като той имаше леки болки в прасеца по време на тренировка тази сутрин и не искаше да рискува, но другите бяха в добра форма. Пулишич не тренира вчера, тъй като беше уморен и Рафа почувства, че не е готов. Крисчън никога не е играл толкова много през последните години, така че имаше нужда от почивка.”