Централният защитник Симон Кяeр ще напусне Милан, когато договорът му изтече в края на сезона. Той е свободен да си намери нов клуб, а бъдещето му може и да не бъде изяснено до края на Европейското първенство, коментира пред вестник Болд (Копенхаген) агентът му Микел Бек.

Кяер, който е и капитан на националния отбор на Дания, си тръгва от Милано след четири години и половина. Неговата кариера започна в Мидтиланд, продължи в Палермо, Волфсбург, Рома, Лил, Фенербахче, Севиля, Аталанта и сега е в Милан.

Той пристигна при росонерите малко случайно под наем през 2020-а година и също толкова случайно в един и същи трансферен период със Златан Ибрахимович. Двамата скандинавци прибавиха доста опит и класа в редиците на Милан, който по това време беше в долната част на класирането. След края на наема получи постоянен договор и от този момент до днес записа 120 мача с фланелката на "червено-черните".

"Договорът изтича това лято и тогава Симон ще напусне Милан. В това няма драма и страните се разделят в добро взаимно разбирателство, казва Микел Бек и уточнява: "За нас е естествен край на един период. Симон обича този клуб и няма как да е по друг начин. Всъщност това е отборът, за който той е изиграл най-много мачове.

По отношение на следващата стъпка в кариерата му, Бек – също бивш национал на Дания, казва: "За него сегашната ситуация е перфектната. Той ще играе на Европейското първенство това лято като капитан на Дания, а след това е свободен за трансфери. Всъщност позицията му е, че би искал да реши след Европейското, за да може да избере следващата дестинация за него и семейството му".

Снимка: БГНЕС