Според вестник "Гадзета дело спорт" Милан е решил да инвестира в нападателя на РБ Лайпциг Бенджамин Шешко, който може да се превърне в най-скъпото им попълнение в историята. Те се нуждаят от нов нападател, тъй като Оливие Жиру вече реши да напусне, когато договорът му изтече на 30 юни, и да се присъедини към клуба от Мейджър Лийг Сокър LAFC.

Бяха споменати няколко варианта, но изглежда, че росонерите са се спрели на словенския национал Шешко. "Гадзета дело спорт" предполага, че Милан е готов да инвестира сериозни средства в нападателя, които потенциално могат да надхвърлят 60 млн. евро. Това обаче може да се окаже недостатъчно, тъй като в понеделник "Скай Спортс Германия" посочи, че освобождаващата клауза в договора му се е увеличила в зависимост от постигнатите резултати.

В момента тя е 65 млн. евро и може да достигне 75 млн. евро, тъй като през този сезон той вече е вкарал 16 гола и е дал две асистенции в 40 мача. Шешко е млад, навършва 21 години в края на този месец, а интерес към него проявяват и отбори като Арсенал от Висшата лига. Ето защо Милан трябва да действа бързо, за да го накара да приеме предложението им, особено преди Евро 2024, където участието му със Словения може допълнително да увеличи цената му. Росонерите имат и тайно оръжие в лицето на Ноа Окафор, който беше съотборник със Шешко в РБ Залцбург.