Агентите на Бенжамин Шешко публикуваха снимка в Instagram от Милано, докато слуховете за евентуално преминаване на 20-годишния нападател в Милан се засилват. Представителите на агенцията на Шешк "Про Трансфер" са в Милано, както доказва историята, публикувана в официалния им профил в Instagram. На снимката се вижда известната галерия Виторио Емануеле II.

Слуховете за евентуално преминаване на Шешко при росонерите се засилиха тази седмица. „Гадзета дело спорт“ съобщи, че Милан е уверен в постигането на споразумение с 20-годишния нападател, след като са получили одобрението на Златан Ибрахимович.

Шефът на „Про Трансфер“ Елвис Басанович заяви пред Sportitalia през октомври 2023 г., че росонерите са се интересували от Шешко, когато Паоло Малдини е бил в клуба.

"Мога да потвърдя, че в миналото говорих с Милан за Шешко, когато Малдини беше там", каза той. "Трансферът обаче не беше възможен в онзи момент. Това не беше подходящият момент. Никога не знаеш какво ще ти донесе бъдещето. Милан е велик клуб, а Шешко е наистина щастлив в Лайпциг, където продължава пътя си на израстване."

Договорът на нападателя с РБ Лайпциг включва клауза за 50 млн. евро, но сумата може да нарасне до 75 млн. евро, а Арсенал също е спряган като кандидат за словенския национал. През 2023-24 г. Шешко е отбелязал 16 гола в 40 участия на клубно ниво.