Ултрасите на Милан ще продължат мълчаливия си протест срещу ръководството на клуба и в предстоящия мач от Серия А с Каляри. Агитката на росонерите, водени от "Курва Суд" и Асоциацията на миланските клубове, организираха мълчалив протест по време на равенството 3:3 с Дженоа в миналия кръг, като отправиха шест искания към ръководството на отбора на фона на мизерната атмосфера в столицата на Ломбардия.

Ултрасите от "Курва Суд" издигнаха шест транспаранта преди началото на мача с Дженоа, призовавайки за "комуникационна стратегия, институционално присъствие, подходящи трансфери, сплотеност, амбиция и добро управление". Те са недоволни от работата на Стефано Пиоли и работещите над него директори.

"Гадзета дело спорт" твърди, че ултрасите ще продължат протеста си и в предстоящия мач от първенството с Каляри утре вечер, като не се очакват скандирания, знамена или транспаранти по трибуните на стадион "Джузепе Меаца". Този ход явно е оказал влияние върху играчите по време на равенството с Дженоа и те отново ще трябва да се борят с напрежението, докато търсят победа над сардинците.

Милан е втори в класирането на Серия А, но няма победа вече 6 мача във всички турнири.