Легендата на Интер Хавиер Санети ще стане вицепрезидент на отбора и ще заема поста през следващите две години. Това заяви днес собственикът на клуба Ерик Тохир след събиране на борда на директорите на клуба.

Нещо повече, в негова често "Нерадзурите" ще изтеглят от употреба фланелката с номер 4, каквато практика има за специалните играчи в клубовете от НБА.

Санети прекрати кариерата си в края на миналия сезон на 40-годишна възраст, след като изкара в Интер 19 сезона.

"Хавиер Санети ще бъде вицепрезидент в следващите две години. Бордът реши също така да изтегли фланелката с номер 4 в негова чест", коментира Тохир, цитиран на официалния сайт на Интер.

"Мадзари? Надяваме се скоро да обявим подновяването на контракта му. Редно е да му дадем две пълни години начело, тъй като първата година бе преходна. Сега задачата за тази и следващата година е да изградим отбор с него. Твърдо вярвам, че в този преходен период трябва да мислим не само за промени, но и за стабилност в отбора. Подобрението с Мадзари е позитивно, но в същото време трябва да намерим играчи, които да могат да играят заедно".

"Чух за интереса от Атлетико за Икарди и Ханданович от спортния ни директор. От нас обаче зависи дали да ги задържим или да ги продадем. За Интер е важно да изгради силен отбор за следващия сезон. Не мисля, че ще има преговори или решения за тези играчи, тъй като в момента искаме да ги задържим".

"Дали Ян М'Вила ще бъде наследникът на Камбиасо? Още е рано да се каже. Понякога в Италия две седмици преди края на трансферния прозорец все още има движение. Това ще бъде първия ми трансферен прозорец в Интер. Има нужда от време".

"За да играем в Шампионската Лига, имаме нужда от време. Най-важното нещо за нас е да се фокусираме върху европейските си цели. Важно е да имаме силен отбор, но не винаги това е основното. Ако погледнем Коста Рика на световното първенство - те се класираха. Общата цена на играчите на Коста Рика е 26 милиона, докато на Италия бе 250 милиона.  Важно е да имаш силен отбор, но само силни единици. Имаме нужда да създадем уникален отбор".