Интер постигна първа победа от осем мача насам в Серия "А", след като надигра с 2:1 Болоня в среща от 24-ия кръг на Серия "А".


Над всички беше младият Ян Карамо, който бе с основна заслуга за гола на Едер (2) и сам се разписа за 2:1 в 63-ата минута, за да донесе успеха на "нерадзурите". Между двете попадения Родриго Паласио (25) изравни, но в 69-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Ибрахима Мбайе беше изгонен за втори жълт картон.

Въпреки това Болоня пропусна няколко шанса да стигне до заслужена точка на "Джузепе Меаца". В продължението и Адам Мазина беше пратен под душовете за грубо нарушение.

Така Интер събра 48 точки и измести Лацио (46 т.) от 3-то място. С втората поредна загуба пък Болоня остава с 27 т. и заема 12-та позиция.


За пръв път титуляр за миланци започна 19-годишният французин Ян Карамо, който беше предпочетен пред намиращия се в слаба форма Антонио Кандрева. Мястото на контузения капитан Мауро Икарди очаквано зае Едер, а Марсело Брозович отново стартира вместо Роберто Галярдини.

За Болоня от 1-ата минута на терена се появи бившият ас на "синьо-черните" Родриго Паласио, който в предни позиции беше подпомаган от Федерико Ди Франческо и Рикардо Орсолини. Последният е преотстъпен на "Стадио Ренато Дал'Ара" от големия съперник на домакините Ювентус и логично беше освиркван.

Интер поведе още при първата си атака. Ян Карамо се пребори отлично за топката на тъчлинията, продължи към Марсело Брозович, който пусна пас успоредно на голлинията. Там Едер изпревари Адам Мазина и с едно докосване прати кълбото в мрежата за 1:0!

По този начин нападателят се разписа за пети път в последните четири случая, когато започва титуляр в калчото. Също така това беше и най-бързият гол (1' 31'') за "нерадзурите" в първенството от февруари 2007 г (б.р. – срещу Киево).

В следващите минути темпото на игра не беше особено високо, гостите разиграваха основно чрез централните си защитници и не успяваха да организират добра атака. След почти четвърт час игра Марсело Брозович засече с глава, но покрай лявата греда.

Болоня създаде първата си опасност в 23-ата минута, когато опитният Родриго Паласио от трудно положение засече майсторски с глава, но Сами Ханданович демонстрира класа и изби с една ръка. 120 секунди вече нямаше прошка. Жоао Миранда допусна детинска грешка, след като не успя да изчисти, Паласио открадна топката, напредна и разстреля вратаря за 1:1.

36-годишният ветеран не се зарадва на гола, тъй като пет години от кариерата му премина на "Джузепе Меаца", а "синьо-черните" тифози аплодираха джентълменското му поведение. По-късно Антонио Миранте улови далечен изстрел на Иран Перишич.

До края на полувремето Интер игра много страхливо и не успя отново да поведе. Статистиката за първите 45 минути показваше абсолютно равенство – 5 срещу 5 удара, по два от които точни, по 50% владеене на топката. "Синьо-черните" имаха надмощие при корнерите – 5 срещу 4, но не успяха да създадат нито една опасност след тях.

Четири минути след подновяването на играта Интер пропусна великолепен шанс. Данило Д’Амброзио засече с глава в гредата, след което Милан Шкриниар направи добавка, но Миранте изби. След малко повече от час игра Карамо все пак даде аванс за домакините. Младокът се справи с двама съперници и с мощен шут от дъгата вкара първия си гол в Серия "А" – 2:1!

По-късно Рафиня Алкантара изведе Карамо, но този път Миранте го спря. Болоня отговори в следващата атака, когато Паласио качи кълбото на главата на връхлитащия Цезар Фалети, който обаче не уцели вратата. В 68-ата минута Ибрахима Мбайе беше директно изгонен от игра за втори жълт картон и гостите останаха в намален състав.

До края на мача не падна нов гол, въпреки че топката се отби в ръката на Д’Амброзио, но след допитване до VAR съдията Паоло Валери прецени, че няма дузпа за Болоня. В 87-ата минута Ханданович спаси миланци, след като Паласио се озова очи в очи с него, но вратарят изби. В продължението и Мазина беше изгонен от игра, а Интер игра в глуха защита с двама играчи повече в 9-ет минутното добавено време.

Интер – Болоня 2:1

Голмайстори: 1:0 Едер (2), 1:1 Паласио (25), 2:1 Карамо (63)

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Миранда (46-Лопес), Шкриниар, Кансело, Весино, Валеро, Брозович (59-Рафиня), Перишич, Карамо (73-Галярдини), Едер
Треньор: Лучано Спалети

Болоня: Миранте, Мазина, Де Майо, Гонзалес, Мбайе, Поли (73-Торосидис), Пулгар, Джемайли, Орсолини (69-Фалети), Ди Франческо (81-Авенати), Паласио
Треньор: Роберто Донадони

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Паоло Валери
Жълти картони: Д'Амброзио (Интер); Паласио, Мбайе (Болоня)
Червени картони: Мбайе 69’, Мазина (93) (Болоня)