Милан и Интер не успяха да се победят и завършиха 0:0 в отложения от 27-мия кръг на Серия А дерби мач. Двата отбора се разписаха по веднъж, но попаденията на Мауро Икарди и Патрик Кутроне бяха отменени заради засади.

Особено драматична бе ситуацията с капитана на Интер, който дори започна да се радва, но реферът използва правилото за видео повторенията и вдигна високо своята ръка. Икарди се отчете и с два невероятни пропуска. 

Така Интер не успя да измести Рома от третото място в класирането и остава 4-ти с 59 точки, с една по-малко от “вълците”. Милан продължава да държи шестата позиция с 51 точки, с шест по-малко от петия Лацио. 

Двубоят започна равностойно, като двата отбора поемаха и отстъпваха контрола върху събитията на терена. Първата реална опасност дойде в 21-та минута, когато Самир Ханданович направи невероятно спасяване. 

Хакан Чалханоглу центрира от свободен удар, а Леонардо Бонучи засече с глава топката и я насочи към обратния ъгъл. Словенският вратар на Интер обаче се разтегна максимално и спаси.

Последва натиск на “нерадзурите”, който доведе до гол. Мауро Икарди бе изведен сам срещу Джанлуиджи Донарума и много технично го преодоля за 1:0. Последва дива радост от капитана на Интер, но емоциите му бяха спрени от реферите. Видео повторенията показаха, че аржентинецът е бил в засада по време на подаването и голът бе отменен. 

Равностойната игра продължи и през второто полувреме. Напрежението и големият залог направи така, че футболистите на двата отбора да не предприемат излишни рискове, а по-скоро да чакат грешки на противника. При една от тях в 57-та минута Икарди бе задължен да отбележи. 

След бърза контраатака на Интер Антонио Кандрева и Икарди останаха сами срещу Донарума. Халфът пусна хубав пас към аржентинеца, който на метри от голлинията направи по-трудното - да не уцели вратата. 

В 68-та минута бе отменен и гол на Милан. Франк Кеси копна топката над защитата на Интер и намери Патрик Кутроне. Нападателят стреля с ножичен удар с гръб към вратата и успя да прокара топката покрай Ханданович. Флагът на страничния съдия за засада обаче бе високо вдигнат още преди удара. 

В добавеното време на срещата Икарди направи нов грандиозен пропуск. Ситуацията бе почти същата - при успореден пас нападателят бе намерен непокрит на задна греда, но отново не успя да засече топката в мрежата.

Милан - Интер 0:0

Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Бонучи, Романьоли, Родригес, Кеси, Монтоливо (69 - Локатели), Бонавентура (82 - Борини), Чалханоглу, Сусо, Кутроне (69 - Калинич)

Интер: Ханданович, Кансело, Миранда, Шкриниар, Д’Амброзио, Галярдини, Брозович, Рафиня (71 - Валеро), Кандрева (78 - Едер), Перишич, Икарди

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/l5ZjBWB9dzY" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>