Интер удари с 6:2 Беневенто за Купата на Италия и се класира на 1/4 финал в турнира, където ще играе с Лацио.

Головете да "нерадзурите" вкараха Икарди (2-дузпа), Кандрева (7 и 90), Далберт (45) и Лаутаро (48 и 66), точни за гостите бяха Инсиние (58) и Бандинели (73).

Интер тотално доминира в мача, създаде дузина голови положения, вкара шест попадения и заслужено е в следващата фаза за Купата.

Трябва да се отбележи, че наставникът на домакините Лучано Спалети бе дал почивка на част от титулярите си, но това не се отрази на играта на "нерадзурите".


Интер започна свирепо мача и още до седмата минута дръпна с 2:0. Още в началото домакините наложиха тотален натиск и във втората минута стигнаха до малко спорна дузпа, която без проблеми бе вкарана от Мауро Икарди.

Положението при нарушението на Антонио Кандрева в пеналта обаче бе доста дискусионно и гостите бяха ощетени. Интер продължи да атакува и само пет минути по-късно вкара втори гол.

Марсело Брозович центрира от ъглов удар, след което Андреа Ранокия с глава прати топката в гредата, но тя попадна в Антонио Кандрева, който с диагонален удар направи 2:0 и още в началото даде сериозен аванс на Интер и реши доста неща в този мач.

Последваха спокойни минути, в които действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати. Към края на полувремето Интер отново натисна и вкара трети гол дело на Далберт. Той получи асистенция от Иван Перишич и опъна мрежата на Беневенто за 3:0.

Втората част започна с ново попадение за домакините. В 48-ата минута Лаутаро Мартинес направи 4:0. Иван Перишич отново се отчете с асистенция. Десет минути по-късно Беневенто успя да вкара почетно попадение.

Тогава Роберто Инсиние изпълни отлично пряк свободен удар и намали на 4:1. Това обаче не бе всичко. В 66-ата минута Лаутаро Мартинес направи 5:1 за Интер, но Бандинели от състава на Беневенто върна един гол в 73-ата минута за 5:2.

До края "нерадзурите" контролираха мача, като дори успяха да вкарат и шесто попадение дело на Кандрева.

ИНТЕР - БЕНЕВЕНТО 6:2

Голмайстори:

1:0 Икарди (2-дузпа)

2:0 Кандрева (7)

3:0 Далберт (45)

4:0 Лаутаро (48)

4:1 Инсиние (58)

5:1 Лаутаро (66)

5:2 Бандинели (73)

6:2 Кандрева (90)

ИНТЕР: Падели, Вършалко, Ранокия, Шкриняр, Далберт, Галярдини, Брозович, Кандрева, Перишич, Лаутаро, Икарди

БЕНЕВЕНТО: Монтипо, Ди Киара, Антей, Туиа, Летиция, Буонаюто, Тейо, Бандинели, Импрота, Инсиние, Кода