Треньорът на Интер Антонио Конте призна превъзходството на италианския хегемон Ювентус.

Шампионите спечелиха снощното дерби на "Джузепе Меаца" с 2:1 и изместиха големия си съперник от върха след седем кръга в Серия "А". През всички 90 минути "бианконерите" доминираха в Милано и нито за миг не оставиха съперника да наложи по-сериозен натиск. 

Вижте пълното класиране в калчото

"Ювентус показа цялата си нападателна мощ и опит. Не мога да съм недоволен от играчите си, тъй като те се стараеха много и дадоха всичките си сили. Винаги съм казвал, че ни предстои дълъг път с този млад отбор, за да достигнем нивото на Ювентус на ниво опит и контролиране на срещите", започна Конте.

"Движим се напред, но сме още в началото на своя път. Гледах статистиката, според цифрите мачът е бил равностоен, което потвърждава думите ми, че по-опитният отбор направи разликата. Разстроен съм от загубата, но не защото дойде от Ювентус. Свалям им шапка, а ние запретваме ръкави и продължаваме да работим", каза още Конте.

"Те са отбор от съвсем друго ниво във всеки смисъл. Работим за съкращаване на дистанцията, изиграхме добре предишните мачове, но да не забравяме, че в тях образно казано карахме с 200 км в час. Не можем да постигнем същите резултати, ако караме с 80", добави в типичния си стил Конте.