Треньорът на Интер (Милано) Антонио Конте не скри разочарованието си от допуснатия обрат през второто полувреме и загубата с 2:3 от Борусия в Дортмунд в срещата от шампионската лига.

"Същото нещо се получи и в Барселона, въпреки че този път беше по-лошо, защото имахме аванс от два гола. Не ми се иска да коментирам представянето ни през второто полувреме, нямам желание да търся извинения. Съжаляваме за тази загуба, но не мога да искам повече от момчетата, защото те работят здраво всеки ден. Допуснахме някои грешки при планирането и селекцията още през лятото, не можем да играем в две толкова изискващи състезания с толкова къса резервна скамейка", каза Конте.

"Разочароващо е, но какво да кажа? Може би, че в момента сме в процес на изграждане, опитваме се да се развиваме, да вървим крачка по крачка...Надявам се да си извлечем поуките от тази загуба и най-вече тя да ядоса играчите, както ядосва мен. Ще продължим да работим, както го правим и досега. Просто ми омръзна да говоря едни и същи неща отново и отново", допълни той.

"Не ме интересуват януари или февруари. Трябваше да планираме много по-добре сезона. Доказахме, че когато сме във форма можем да затрудним всеки, но има футболисти, които вече изиграха доста мачове без смяна. Пак казвам, не можем да играем в Серие А и в Шампионската лига и да разчитаме на едни и същи изпълнители, които постоянно да под натиск да играят на ръба на възможностите си. Естествено ще разговарям с футболистите, защото не е приемливо да водиш с 4:1 и да допуснеш 4:3 срещу Сасуоло например. Но играчите имат своето оправдание и то е в натрупаната умора. Знам, че тези мои думи ще предизвикат нови спекулации, но вече ми омръзна", каза още Конте.