Треньорът на Интер Антонио Конте заяви, че не е планирал да пусне в игра Кристиан Ериксен в 1/4-финалната битка с Фиорентина за Купата на Италия, но се е наложило.

Новото попълнение на "нерадзурите" дебютира в 66-ата минута, след като влезе на мястото на Алексис Санчес. И секунди по-късно Николо Барела донесе успеха за миланци.

"Заслужено продължаваме напред. Искаме да побеждаваме във всички турнири. Това ще ни помогне да растем като отбор. Имахме достатъчно положение да сложим точка на спора в срещата, но не се възползвахме".

"Що се касае за Ериксен, не планирах да играе, защото тренира с нас от два дни. Но имахме проблеми в халфовата линия и се наложи да влезе в игра. Пробвахме схема с трекуартиста заради отсъствието на Сенси и Брозович. Кристиан може да играе на няколко позиции, което е добре", заяви Конте.

В спора за място на финала Интер ще срещне Наполи в два мача. Другата двойка противопоставя хегемона Ювентус и Милан. "Наполи е класен отбор, но целта ни е да продължим напред", добави Конте.