Рома и Интер си врътнаха лудо равенство 2:2 на "Олимпико". Головете за домакините вкараха Спинацола (45+1') и Мхитарян (57'), точни за гостите бяха Де Фрай (15') и Лукаку (88 - дузпа).

С това равенство Интер е на второ място в класирането със 72 точки, само с точка пред Аталанта. Рома пък е на пета позиция с 58 пункта. 

Срещата на "Олимпико" започна с атаки и към двете врати. Положенията се редуваха едно след друго и беше въпрос на време кога ще падне първото попадение.

В 9-ата минута Рома можеше да вкара, но римляните не се възползваха от издънка на Самир Ханданович. Шест минути по-късно, след изпълнение на ъглов удар, топката достигна до Де Фрай и той с глава опъна мрежата за 0:1.

Интер продължи да атакува и можеше да удвои, но Марсело Брозович пропусна да вкара от близо. Към края на полувремето Рома изнесе играта в по-предни позиции и заслужено изравни. Александър Коларов отне топката от Лаутаро, след което Леонардо Спинацола с доза късмет направи 1:1.

Второто полувреме започна с положение за Рома, но Ханданович спаси удар на Жордан Верету. Отговорът на Интер бе гол на Лаутаро, но попадението му бе отменено правилно поради засада.

В 57-ата минута се стигна до пълен обрат. Джеко навърза защитата на Интер, при което топката достигна до Мхитарян и той опъна мрежата на "нерадзурите" за 2:1.

Интер все пак успя да се добере до равенството. Спинацола повали Виктор Моузес в наказателното поле на Рома и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Лукаку и изравни - 2:2. Така двата отбора заслужено си поделиха по точка.

Рома - Интер 2:2

Голмайстори: 

0:1 Де Фрай (15')
1:1 Спинацола (45+1')
2:1 Мхитарян (57')
2:2 Лукаку (88 - дузпа)

Рома: Лопес, Манчини, Ибанес, Коларов, Перес, Диавара, Верету, Спинацола, Мхитарян, Пелегрини, Джеко

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Кандрева, Барела, Галярдини, Йънг, Брозович, Лаутаро, Алексис