Треньорът на Интер Антонио Конте отново заяви, че е невъзможно голямата звезда на Барселона – Лео Меси, да премине на "Джузепе Меаца".

Името на шесткратния носител на Златната топка често е свързвано с "нерадзурите". Договорът му с каталунците е до следващото лято, което отново засили информациите за исторически трансфер. Но според Конте това няма как да стане.

"Лео Меси или четирима играчи на стойност 50 милиона евро всеки? Мисля, че и двата сценария са доста невероятни. Подкрепям изцяло футболистите си, защото дават всичко от себе си. Мога да гарантирам това. Струва ми се по-лесно да се премести катедралата Дуомо, отколкото Меси да дойде в Интер", каза Конте след успеха с 2:0 над Наполи.

Относно срещата той заяви, че е доволен от характера на играчите си, които търсеха задължителна победа, за да изместят Аталанта от 2-то място в Серия "А".

"Изправихме се срещу силен отбор, който беше единственият през последните години, създал сериозни проблеми на Ювентус. Следователно Интер заслужава похвала за отличния мач. За нас е важно да свикнем да играем под натиск", каза още Конте.

Бившият халф добави, че присъствието му на скамейката на "нерадзурите" не означава сигурен успех. "Разбрах, че хората очакват трофеи от мен. Мислят, че в момента, когато пристигна и това, което докосна, се превръща в злато. Случвало се е в миналото, но не означава, че винаги ще бъде така", завърши Конте, който още в първите си сезони изведе Ювентус и Челси до титлите на Италия и Англия.

Заб.:  Дуомо на италиански означава катедрала и често се използва за най-голяма катедрала в даден град.