Премиерата на дългоочакваната игра FIFA 21 е на път да бъде съпътствана от скандал, пише "Труд". 

Реклама на футболния симулатор, публикувана в британското списание за тинейджъри „Smyths”, бе определена като непочтена. Причината е, че в нея се призовава децата, които искат да имат новата версия, да използват т.нар. FIFA Points - виртуална валута, която може да се закупи с реални пари. 

С нея играещите имат възможността да направят своя отбор на режима FIFA Ultimate Team по-силен. Потребители в платформата Reddit призоваха за бойкот на футболния симулатор, игран от милиони по света, тъй като са възмутени от този маркетингов подход към младите. 

Други пък предлагат по-драстична мярка - жалба до съответните британски държавни органи, отговорни за контрола на рекламите. FIFA 21 ще излезе на 9 октомври 2020 г. за PC, PS4 и Xbox One. 

Членовете на EA Play ще могат да играят на новата версия от 1 октомври. FIFA 21 е направена така, че да може да се използва както за настоящите конзоли, така и за тези от ново поколение, които ще излязат в края на годината. 

А разработчикът на играта Electronic Arts имаше още един проблем, който вече се превръща в традиционен. През последните години нараства недоволството сред футболистите, които обичат да разтоварват в свободното време със симулатора. Една част от тях са недоволни от оценките, поставени им от EA в играта. Именно те определят до колко даден играч е добър. 

„Нека сме честни, FIFA се бъзика с рейтингите, за да може играчите да започнат да се оплакват от играта и да им дадем повече публичност. Няма да се включа в това. Знам какво правя“, написа Ромелу Лукаку по-рано през септември в своя профил в Туитър.