Както всяка година, голяма част от любителите на футбола тръпнат да видят развитието на играта и във виртуалния свят.

Американският разработчик, издател и разпространител на видео игри Електроник Артс (ЕА) си навлече гнева и подигравките на стотици фенове заради оценките си за стоте най-добри футболисти.

Полемика предизвика рейтингът на някои футболисти на Байерн Мюнхен и Барселона. Давид Алаба например е едва на 18-а позиция в класацията на най-добрите защитници с рейтинг 84 от 99.

Пред него са Матс Хумелс (Борусия Дортмунд) с 86, както двама бранители на Барселона - Жерард Пике (86) и Клеман Ленгле (85).

Интересното е, че в директния сблъсък между двата клуба каталунците станаха за резил на цял свят, след като Байерн ги разпиля с историческото 8:2, а Пике и Ленгле изглеждаха напълно безпомощни.

С рейтинг 85 е и направилият огромен скок Серж Гнабри, който получава едва 82 по отношение на скоростта си. За бързоного крило от неговото ниво оценката е изключително ниска.

Най-висока оценка сред играчите на Байерн е тази на Роберт Левандовски (91). Пред него в целия свят поне според ЕА са Лионел Меси от Барса с 93 и Кристиано Роналдо с 92.