Със суперсблъсъка Интер срещу Милан довечера се подновява надпреварата в Серия А. Дербито от 4-ия кръг започва в 19:00 часа (пряко по MAX SPORT) и е чудесна увертюра след двуседмичната пауза в първенството заради мачовете в Лигата на нациите и световните квалификации в зона Южна Америка.

Срещата на „Джузепе Меаца“ ще е уникална, тъй като за първи път във вековната история на съперничеството ще се играе без публика, ако не броим разрешените около 1000 зрители на 80-хилядната легендарно съоръжение. Без съмнение Интер и Милан, които са без загуба да момента, а росонерите дори не са допуснали гол, ще преследват с всички сили победата, а в същото време ще се борят и с призраци…

Нерадзурите влизат в мача след 4 поредни победи над росонерите. Милан пък не е ликувал от 3:0 (Алекс, Бака, Нианг) на 31 януари 2016 г. Тогава Синиша Михайлович победи добрия си приятел Роберто Манчини (който бе изгонен), а до днес са оцелели само седмина играчи. Четирима нерадзури – Самир Ханданович, Марцело Брозович, Иван Перишич и Данило Д’Амброзио и трима росонери –Джиджо Донарума, Алесио Романьоли и Давиде Калабрия.

За символичните гости сегашният момент е може би най-удобният за прекъсване на кошмарната серия. Завръщането на звезда и лидер, като Златан Ибрахимович, на възстановения стълб в отбраната Романьоли, плюс доброто представяне на отбора, който единствен след рестарта няма загуба в 15 шампионатни мача, са сериозни аргументи в полза на хората на Стефано Пиоли. Ще липсва единствено Анте Ребич,

На този фон соченият за фаворит Интер изглежда разклатен. Петима за под карантина заради короновирус (Раджа Наинголан, Алесандро Бастони, Милан Шкриняр, Роберто Галярдини и АшлиЙънг), Стефано Сенси е наказан, а Алексис Санчес се завърна с контузия от ангажимента си за Чили и максимално ще е резерва. Дефансът, който и без това показва колебания за първи път ще е във варианта на защитно трио в лицето на Д’Амброзио, Де Врай и Коларов. Проблемите принудиха треньора Антонио Конте да привика от примаверата Лоренцо Морети (18 г., защитник), Николо Скуицато (18 г, халф) и уругваеца Мартин Сатриано (19 г, нападател). В атаката Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес обещават проблеми за Милан, а зад тях ще действа Николо Барела.

„Всеки мач е за 3 точки, но дербитата винаги са особени. Изправяме се пред силен съперник, който завърши по чудесен начин първенството и започна новото. Искаме обаче да продължим пътя си, преследвайки целта. Отборът се събра в пълен състав едва вчера (б.р. в четвъртък), у играчите се е натрупала умора, но в очите им виждам желание. Ще преценяваме какво е състоянието на Санчес. Харесва ми отношението на Ериксен“, заяви на пресконференцията Конте.

„Важен и труден тест, който ще ни покаже къде се намираме. Времето за подготовка бе малко, но същото важи и за Интер. Липсата на тифози ще се отрази, но не и на битката на терена. Златан е усмихнат, решителен и готов за игра“, сподели наставникът на Милан Пиоли.

Междувременно Хакан Чалханоглу, който най-после разгърна потенциала си с екипа на росонерите, е изявил сериозни финансови претенции. Договорът му изтича идното лято, а преговорите за удължаване зациклиха. Турският национал поиска драстично увеличение от 2,5 млн. евро на 6 млн. евро, за да преподпише. Към Хакан има сериозен интерес от страна на италиански и германски клубове.

Материал на "Тема спорт"