"Интер" и "Борусия" (Мьонхенгладбах) завършиха наравно 2:2 на “Джузепе Меаца” в първия им двубой от група B на Шампионската лига.

В 84-ата гостите стигнаха до пълен обрат, след като изостанаха в резултата. Тогава Флориан Нойхаус пусна извеждащ пас към Йонас Хофман, който напредна и прокара топката между краката на Самир Ханданович. Дълго време голът беше преглеждан с помощта на ВАР, тъй като при асистенцията топката мина покрай Аласан Плеа и ако е имало негово докосване, то тогава Хофман е бил в засада. Съдията обаче прецени да зачете попадението. Все пак “нерадзурите” избегнаха загубата в 90-ата минута, когато Лукаку беше точен за втори път в мача след изпълнение на корнер.

Старши треньорът на "нерадзурите" Антонио Конте не е съгласен със сравненията от миналия сезон, когато отборът отново стартира в Шампионската лига с домакинско равенство, но срещу "Славия" (Прага).

"Не могат да се правят такива сравнения. Сега играхме срещу съперник с много сериозен потенциал, който е силен и физически, и технически. Не помня важно спасяване на Самир Ханданович, докато ние имахме няколко положения, с които можехме да спечелим. Няма за какво да обвиня момчетата. Видно е, че допускаме и грешки, но ще работим, за да ги избегнем занапред", заяви Конте, цитиран от "Монитор"

"Кристиан Ериксен игра добре, както и целият отбор. Трябва да се концентрираме върху това да показваме максимума на възможностите си. Това е всичко. Не беше приятно да научим новината за положителния тест на Ашраф Хакими в 17:00 часа, при положение, че той тренира сутринта и го имах в плановете си като титуляр. Казах на играчите, че трябва да посрещаме всяка ситуация с високо вдигнати глави. Не беше лесно в психологически план, но футболистите показаха, че са добри хора, а не само добри играчи", продължи треньорът на италианския гранд.

"Алексис Санчес ще бъде прегледан от лекарския щаб. Ще видим какво е състоянието му. Нямах много опции от скамейката. Алесандро Бастони беше тренирал само два пъти в последните дни, Марсело Брозович е с мускулни проблеми, а Раджа Наинголан тренира за първи път едва вчера", обясни Конте.

Треньорът на "Борусия" Марко Розе призна, че е доволен от резултата, но в същото време подчерта, че отборът му не е играл достатъчно добре. 

"Предвид случилото се на терена, намирам резултата за справедлив. Не изиграхме мача по начина, по който исках, но пък се възползвахме от повечето от положенията си. Не можем да кажем, че ни липсва опит. На "Сан Сиро" се играе трудно дори и когато няма публика. През първото полувреме бяхме прекалено респектирани от съперника", каза Розе.