Интер удари с 2:1 Фиорентина след продължения на “Артемио Франки” и успя да се класира за 1/4 финалите в турнира за купата на Италия.

Победното попадение в мача падна в 119-ата минута, а негов автор бе Лукаку. Преди това Артуро Видал (40' - дузпа) бе дал аванс на гостите, а Кристиан Куаме (57') изравни за "виолетовите" и така се стигна до продължения, тъй като в редовното време не паднаха нови голове.

В тях Интер извади късмет и само минута преди дузпите успя да вкара и да се класира в следващата фаза на надпреварата, където ще срещне Милан.

Снощи "росонерите" успяха да отстранят Торино на "Сан Сиро" след изпълнение на дузпи.


Срещата започна с положения и пред двете врати, като в началото Миленкович пропусна за Фиорентина, а Лаутаро не успя да вкара за Интер. Постепенно гостите от Милано взеха инициативата и натиснаха здраво "виолетовите".

В 21-ата минута Алексис се освободи от защитата на домакините, но стреля в аут. Пет минути по-късно с пропуск се отчете и Лаутаро. Това бяха силните моменти на "нерадзурите", но те не успяха да вкарат.

В 37-ата минута дойде едно от най-спорните положения в мача. Тогава Алексис при една добавка прати топката в гредата, след което се сблъска с Терачано и съдията посочи бялата точка.

Последва намеса на ВАР, но и системата отсъди дузпа за Интер. Зад топката застана Видал и вкара за 0:1. В 43-ата минута дойде и нов скандален момент в срещата. Първо бе свирена дузпа за Фиорентина, но след намесата на ВАР тя бе отменена.

Втората част започна с положение за Интер, но Лаутаро направи фрапантен пропуск. Постепенно зомакините живнаха и заслужено успяха да изравнят. В 57-ата минута точен бе Куаме.

До края на редовното време Интер натисна здраво, но с пропуски се отчетоха Лукаку и Алексис. Секунди преди продълженията пък Хакими не успя да вкара.

В първото добавено време Венути не успя да преодолее Ханданович, а Перешич пропусна за Интер. Положенията се редуваха едно след друго, за да дойде 119-ата минута, когато Лукаку опъна мрежата на Фиорентина и класира Интер на 1/4 финал за купата на Италия.

Фиорентина - Интер 1:2 (след продължения

Голмайстори:

0:1 Видал (40' - дузпа)
1:1 Куаме (57')
1:2 Лукаку (119')

Фиорентина: Терачано, Миленкович, Куарта, Касерес, Игор, Бонавентура, Амрабат, Бираги, Кастровили, Ейсерик, Куаме

Интер: Ханданович, Шкриняр, Ранокия, Коларов, Йънг, Галярдини, Ериксен, Видал, Перишич, Лаутаро, Алексис