Списъкът с безумни грешки на Антонио Конте се увеличава и те дърпат надолу Интер. Като резултат хаштагът #ConteOut (Конте вън) набира скорост онлайн и се задава въпросът: "Наистина ли той може да бъде още на върха?"

Нерадзурите пропуснаха шансове да намалят разликата до върха с Милан, след като профукаха 5 точки за 2 кръга. Необяснимо паднаха от средняка Сампдория (1:2), след което не успяха да защитят аванса си срещу Рома (2:2). За да влоши нещата, шампионът Юве се възползва от ситуацията, доближавайки се до първото място. Това трупа още по-голям натиск върху Конте, тъй като предстои да се изправи срещу бившия си отбор в Дербито на Италия. Мачът Интер - Ювентус е тази вечер на "Меаца", а поражение може да постави треньора на дръвника.

  • Лоши решения костват точки

Основното обвинение срещу Конте е, че негативният му подход води до прахосване на ценни точки. Много от страданията на отбора са резултат от липсата на идеи. Изглежда, че тимът сякаш се страхува да побеждава. В последните 20-30 минути те обикновено се връщат в защита и всички са пренесени обратно в собствената си половина. Това бе видно при хикса на "Олимпико" миналата седмица. Интер водеше в резултата след точния удар на Хакими, когато Конте извади Лаутаро и го замести с Иван Перишич. Това не бе възможно най-атакуващата смяна, при положение че треньорът разполагаше и с Алексис Санчес на пейката. Последваха още две дефанзивни рокади - Видал и Хакими направиха път за Галярдини и Коларов. В същото време Конте реши да не включва по-техничните Кристиан Ериксен и Стефано Сенси, което бе ясна индикация за намерението му да "затвори магазина".

Не бе изненадващо, че това се обърна срещу него. След смените играта на Интер рухна, а Рома се прероди и остави нерадзурите без отговор. След мача Конте повтори своята теория, която не изглеждаше оправдана от резултата: "Смените бяха роля за роля. Не съм измислил нищо", защити се специалистът, но тифозите не бяха убедени от неговите думи. Те не разбират как Антонио може да разглежда Коларов или Ашли Йънг като алтернатива на атакуващия и енергичен Хакими. Или пък застаряващият Перишич да бъде равностойна смяна на нападател? Нерадзурите бяха дали хърватина на Байерн, но той се завърна обратно по простата причина, че баварският клуб нямаше нужда от него.

  • Няма план Б

Интер е жертва на тактическите мании на Конте, а най-притеснително е, че треньорът няма никакви вариации на своя единствен план - да разчита на Ромелу Лукаку. Няма брилянтни идеи, нито въображение. Просто всеки играч се придържа към някаква задача. Срещу Фиорентина за Купата на Италия отново нерадзурите бяха измъкнати от белгиеца, който се появи като резерва и спаси отбора в самия край на продълженията.


В крайна сметка Интер има треньора с най-висока заплата в Италия и от него се очаква по-високо качество на тактическите познания. Отпадането още в групите на ШЛ също е непростимо за претенциите и парите на Конте, който винаги е изграждал отбори на базата на компактна защита. Тази на Интер обаче определено се мъчи в момента (особено срещу бързи съперници), а не се виждат и признаци този показател да бъде поправен.

23 допуснати гола са твърде много за отбор, който гони първо скудето от 2010 г. насам. Ако един треньор печели около 1 млн. евро на месец, значи шефовете го смятат за гений. Но може ли тази дума да се използва за Конте?

  • Пръска пари на вятъра

Изборът на Конте сочи, че Ериксен и Сенси са изпаднали много надолу в йерархията. Мачът в Рим показа, че Галярдини е първа опция за "пожарникар", когато трябва да се гаси огън в средата на терена. Но определено не говори добре за треньора, че подкрепи клуба да плати 20 млн. евро за Сенси и 27 млн. за Ериксен. Датчанинът се очертава като основен проблем, тъй като неговият агент пусна жалба срещу клуба за неизплатени суми по договора.
Очакваната раздяла с датчанина през зимата ще бъде победа за Конте и неговия прагматичен подход.

  • Разочарованията Йънг и Коларов

Александър Коларов и Ашли Йънг бяха най-голямото разочарование в пазарните сделки. Сръбският защитник, който за последно бе в Рома, не оправда очакванията на фона на много скъпия си договор до 2022 г. Неговото привличане бе пълно разочарование, което се илюстрира от злополучното му включване срещу вълците. Ход, за който Конте трябва да поеме пълната отговорност. Ашли Йънг на 35 години също не се вписва в изтощителния и енергичен стил на Конте, но кой би могъл да отърве клуба от тези двамата, които са едновременно стари и с големи заплати?

  • Енигмата "Алексис"

Чилиецът не спира да разочарова, макар че в неговата заплата бе инвестирано много от ръководството. Санчес получаваше шансове, от които не успя да се възползва, а последният такъв бе пропуснатата дузпа срещу Самп. Неговият стил забавя добре настроената машина на Конте, излагайки я на опасности, а в крайна сметка Алексис е поредният пример за застаряващ играч, който е щастлив да седи на пейката и да получава огромна заплата...

DAILY MAIL, превод на в-к "Тема спорт"