Легендата на Интер Марко Матераци се изказа възторжено за треньора Антонио Конте. Според него бившият играч и наставник на Ювентус се превръща в интерист, което доставя удоволствие на шампиона от Мондиал 2006. 

Бившият защитник дори го сравни с Жозе Моуриньо, който в миналото също водеше нерадзурите и записа историческия требъл през 2010 г. Марко коментира и разправията между Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимович, които отново ще се срещнат в неделя.

"Интер заслужава да е лидер в Серия А, тимът беше изграден да се бори за скудетото. Мисля, че Конте се превръща в интерист. Той се извини за своя жест (б.р. - среден пръст за боса на Юве Аниели), но настоя, че е бил провокиран. Да си признаеш грешката е много положително. 

Ние сме Интер и сме свикнали с шума на враговете. Това прави всичко по-красиво и специално. Така казваше Моуриньо. Не искам да го сравнявам с Конте, но по някакъв начин те си приличат. Имам предвид това как изживяват мачовете и начина, по който извличат най-доброто от своите играчи въпреки различната подготовка. Конте се превръща в интерист, така си обяснявам радостта му след победата над Лацио (3:1). Наслаждавам се на това."

"Кристиан Ериксен разполага с невероятни качества. Мисля, че той е перфектен да играе заедно с Марцело Брозович, въпреки че моят любимец си остава Николо Барела. Златан Ибрахимович винаги си е бил страшен, но в крайна сметка той е Господ. Разправията му с Ромелу Лукаку е проблем помежду им. Аз си имам своя собствена версия за случилото се, но ще я запазя за себе си. Мога само да кажа, че Ромелу е добър гигант. Надявам се да няма лоши последствия. Но със сигурност никой от тях няма да има задръжки в предстоящото дерби и така е правилно", завърши 47-годишният Матераци, цитиран от "Тема спорт".