Интер разгроми Милан с 3:0 в дербито от 23-тия кръг на италианската Серия А.

Нерадзурите бяха по-добрият отбор през цялото време и напълно заслужено спечелиха Дерби дела Мадонина.

През първото полувреме станахме свидетели на равностойна битка и куп положения пред двете врати, но падна само едно попадение. То бе дело на Лаутаро Мартинес, който в 5-тата минута се възползва от чудесно центриране на Лукаку и с глава прониза Донарума за 0:1.

Кошмарът за Милан стана пълен през втората част. Нерадзурите успяха да отбележат нови две попадения. Първо Лаутаро Мартинес вкара втория си гол в 57-та минута, а Ромелу Лукаку направи резултата класически в 66-тата минута.

Победата остави Интер начело в класирането, но преднината на Нерадзурите пред Милан вече е 4 точки.


Двубоят започна по отличен начин за символичните гости. Още в 5-тата минута Лукаку проби мощно отдясно, навлезе в наказателното поле и стреля, но ударът му бе блокиран. Топката отново се озова в него, центрира я по перфектен начин и Лаутаро Мартинес с глава, необезпокояван от никой, я прати в мрежата на Донарума за 0:1.

Четвърт час след началото на мача Милан можеше да изравни резултата. В наказателното поле на Нерадзурите имаше разбъркване и топката се озова при Златан Ибрахимович. Той бе с гръб към вратата и опита хитро с пета да изненада Ханданович, но вратарят бе на мястото си и спаси без особени затрудения.

В 27-та минута Перишич проби отляво и центрира остро в наказателното поле на Милан, но Лукаку се размина с топката и пропусна да удвои преднината на своите.

Интер имаше късмет в 33-тата минута. Тео Ернандес се пребори за топката в наказателното поле на Нерадзурите и шутира. Ханданович само изгледа кълбото, което премина на сантиметри от десния страничен стълб. Резултатът се запази.

Малко по-късно и Росонерите извадиха късмет. Перишич нанесе хубав удар по земя, Донарума изби с една ръка, но топката попадна в Мартинес, който не бе достатъчно концентриран и добавката му не се получи.

В 38-мата минута Ибрахимович опита удар от воле, но Ханданович бе на мястото си и улови топката.

В добавеното време на първата част Интер можеше да вкара втори гол. Ериксен центрира от пряк свободен удар, Шкриниар се извиси над всички и нанесе удар с глава, но топката прелетя над вратата. Веднага след това съдията даде край на първото полувреме.

Само в рамките на 1 минута след подновяването на играта Милан създаде 3 ситуации за гол пред вратата на Интер, но Ханданович отчая нападателите на Росонерите с блестящи намеси.

Така се стигна до 57-мата минута, когато Лаутаро Мартинес се оказа най-съобразителен в наказателното поле и за втори път прати топката във вратата на Милан. 0:2!

Кошмарът за Росонерите стана пълен в 66-тата минута. Ромелу Лукаку пое топката от централната линия и с мощен спринт навлезе в наказателното поле. Нападателят на Нерадзурите се освободи от опеката на защитата и с нанесе кинжален шут с левачката.


Милан - Интер 0:3

Голмайстори:

0:1 Мартинес - 5'
0:2 Мартинес - 57'
0:3 Лукаку - 66'

Стартови състави:

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Романьоли, Ернандес, Тонали, Кеси, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович

Треньор: Стефано Пиоли

Интер: Ханданович, Бастони, Шкриниар, Де Врай, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Перишич, Лукаку, Мартинес

Треньор: Антонио Конте