Полицейски източници потвърдиха пред италиански медии, че треньорът на „Интер“ Антонио Конте е бил ограбен с 24 млн. евро от представящия се за брокер на известна лондонска банка финансист Масимо Бокикио. Слухове за нароченото за кражба на века в спортния свят присвояване на многото пари се носят из Апенините поне от месеци, но едва сега стана ясно, че собственикът им няма да си ги получи обратно, пише "Монитор". Като за зла беда заедно с него са „изгорели“ със седем цифрени суми още куп знаменитости – известният треньор Марчело Липи и сина му Давиде, класните футболисти Стефан Ал Шарауи и Патрис Евра, талантливият дизайнер Акиле Салвани и даже посланикът на Италия във Великобритания Рафаеле Тромбета. Като техните пари са честно припечелени и с платени данъци, докато десетки са яко „ужилените“ италианци, които са загубили стотици милиони, изнесени незаконно от страната и укрити от далавераджията в т.нар. държави - райски данъчни кътчета. 

По признанията на самия Масимо Бокикио пред журналисти от преди година, става дума за общо 1,8 милиарда евро, които са му били предоставени за управление от наивни инвеститори и съответно „покрити“ от него. А треньорът на „Интер“ Антонио Конте, който преди това  е бил наставник на „Ювентус“, „Челси“, италианския национален отбор и др., както и другите известни личности, са му се доверили, първо защото Бокикио е бил наистина дългогодишен служител на известната банка от лондонското сити “Hsbc”. Ама след това той действал от нейно име  с подправени документи и в офшорни зони – факт, на който през годините никой от многобройните му клиенти не обръщал внимание. И второ – Бокикио обещавал на всички срещу парите им годишни лихви от 10% - суми за привличане на наивници, които според италианската полиция не обещават дори ромските мафии и лихварите между Алпите и Сицилия. Нещо повече – за да спечели докрай доверието на известните си „инвеститори“, Бокикио често приемал на работа техни близки. Като до изчезването му вдън земя преди няколко месеца за него се трудел на престижен пост и срещу тлъста заплата братът на Антонио Конте – Даниеле Конте.

Сега Интерпол издирва потъналия вдън земя Масимо Бокикио в три страни – Обединените арабски емирства, Мексико и Хонгконг. От стотиците милиони присвоени от него пари, британската полиция е запорирала само 30 млн. паунда в различни сметки на негово име. Италианската магистратура, която разследва също изпечения мошеник, пък му е конфискувала баровски вили и апартаменти за 10,9 млн. евро.