Лацио нанесе първа загуба на шампиона Интер от началото на сезона, след като победи с 3:1 на своя стадион “Олимпико”. Двубоят обаче ще бъде запомнен със скандалния втори гол за домакините, дело на Филипе Андерсон в 81-та минута. Докато играч на Интер лежи на тревата, бразилецът поде контраатака именно в неговата зона, след което направи добавка на празна врата. Това никак не се хареса на “нерадзурите”, които безмалко не линчуваха бразилеца. В крайна сметка реферът зачете попадението, което в крайна сметка се оказа решаващо.

Иначе Интер водеше до почивката след гол на Иван Перишич от дузпа в 12-та минута, а Чиро Имобиле изравни също от дузпа в 64-та. В добавеното време на срещата Сергей Милинкович-Савич (90+1) реши всичко с трети гол.

Така Симоне Индзаги се завърна на “Олимпико” със загуба - първата за Интер в Серия А този сезон. След нея “нерадзурите” са 3-ти със 17 точки, с две по-малко от Милан и на 4 зад Наполи. И двата тима имат мач по-малко. Лацио е пети с 14, на точка зад Рома, който също все още не е изиграл своята среща от 8-мия кръг.

Един Джеко бе намерен на изгодна позиция още във втората минута на двубоя. Босненецът стреля с глава, но не намери очертанията на вратата. Стефан де Фрай също пробва късмета си, но и той не улучи рамката.

Лацио отговори с мощен удар на Лукаш Лейва в 11-та минута. Бразилецът намери хубаво една отбита топка на границата на наказателното поле, но тя впоследствие профуча малко над гредата. В ответната атака Интер получи дузпа. Николо Барела влезе на скорост в наказателното поле на Лацио и се свлече след контакт с Хисай. Реферът разгледа ситуацията с ВАР, след което потвърди решението си - дузпа. Иван Перишич прати Пепе Рейна в обратния ъгъл и направи 1:0 за Интер.

До края на полувремето и двата отбора имаха шансове да реализират, като Барела и Перишич пробваха късмета си за гостите, докато за домакините Тома Башич, Педро и Чиро Имобиле също не действаха достатъчно ефективно пред вратата на противника.

Второто полувреме започна равностойно, а първата по-сериозна ситуация бе за Имобиле. Голмайсторът на Лацио обаче стреля неточно. В 63-та минута Лацио също получи право на дузпа, след като след центриране от ъглов удар Патрик стреля с глава, а топката се отби в ръката на Алесандро Бастони. Реферът посочи веднага бялата точка, след това ВАР потвърди решението му, а Чиро Имобиле направи 1:1. Нападателят на Лацио реализира в същия ъгъл като Перишич през първото полувреме, докато Ханданович дублира Пепе Рейна в решението си да избере обратния.  

Последваха опасни атаки и пред двете врати. Развръзката обаче дойде в 82-та минута, когато Фелипе Андерсон реализира за 2:1, след което бе награбен от играчите на Интер. “Нерадзурите” протестираха за неотсъдено нарушение срещу Димарко, който остана да лежи на тревата. В същата зона Андерсон получи простор и подхвана мълниеносна контраатака, като изведе на стрелкова позиция Имобиле. Ударът на нападателя бе париран от Ханданович, а Андерсон на метри от вратата вкара за 2:1.

Последва огромно меле на терена, при което играчите на Интер търсеха сметка за липсата на феърплей отстрана на Андерсон. Скандалите продължиха около две минути, а реферът разреши ситуацията по следния начин - гол за Лацио и жълти картони за Лаутаро Мартинес от гостите и Сергей Милинкович-Савич и Фелипе Андерсон за домакините. Малко след това Андерсон беше изваден от наставника на “орлите”.

В първата от шестте минути добавено време Милинкович-Савич реши всичко. Сръбският национал беше изпуснат от бранителите на гостите след центриране на Луис Алберто от свободен удар и с глава матира Ханданович за 3:1.

Лацио - Интер 3:1
1:0 Иван Перишич 12’-д
1:1 Чиро Имобиле 64’-д
2:1 Фелипе Андерсон 81’
3:1 Сергей Милинкович-Савич 90+1'

Лацио: Рейна, Марушич, Патрик, Фелипе, Хисай (66 - Ладзари), Милинкович-Савич, Лейва (85 - Каталди), Башич (66 - Алберто), Андерсон (86 - Акпа Акпо), Педро (75 - Дзакани), Имобиле

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони (67 - Дъмфрис), Дармиан, Барела (86 - Чалханоглу), Брозович, Галярдини (67 - Весино), Димарко, Перишич (67 - Кореа), Джеко (76 - Лаутаро)