Шампионът Интер победи Удинезе с 2:0 в двубой от 11-ия кръг на Серия А и по този начин ще остане със сигурност на третата позиция във временното класиране и след изиграването на останалите мачове. Головете за състава на Симоне Индзаги отбеляза Хоакин Кореа в 60-ата и 68-ата минута.

В 13-ата минута Интер организира контраатака, чрез която отправи и първия си точен удар в мача, но Барела не успя да преодолее Силвестри, след като бе излязъл сам срещу стража на Удинезе.

В 21-ата минута шампионите изпълниха корнер отдясно, а след центрирането Ранокия се извиси, но не успя да "натисне" топката и тя премина над гредата.

В средата на първото полувреме Барела отново имаше шанс да открие резултата. След разбъркване полузащитникът се добра до топката в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Силвестри.

5 минути преди края на първата част Един Джеко овладя в наказателното поле, но не успя да се измъкне от защитника на Удинезе, а кълбото отново се озова в Барела, който шутира, но ударът му бе блокиран.

В 60-ата моментът за Интер дойде. Кореа напредна отляво, проби към средата на наказателнтоо поле, след което шутира и не остави шансове на стража на Удинезе, а „нерадзурите“ поведоха с 1:0.

Осем минути след първия гол Интер достигна до великолепна възможност да удвои преднината си, но Джеко пропусна от няколко метра сам срещу вратаря. Секунди след това, в следващата атака на „нерадзурите“,  Хоакин Кореа поправи грешката на босненеца след неспасяем удар от около 14 метра фронтално пред вратата на Силевстри.

В 73-ата Артуро Видал опита късмета си със силен удар от средна дистанция, но опитът на чилиеца премина на около половин метър от дясната греда на Силвестри.

Малко по-късно Алексис Санчес бе намерен на границата на наказателното поле. Чилиецът опита да се освободи от опеката на играч на Удинезе и отправи удар, който бе блокиран.

В 77-ата се откри нова възможност пред Санчес, който опита да промуши топката покрай Силвестри от малкия пенал, но не успя, а освен това бе и в засада.

Девет минути преди края на редовното време Деулофеу се озова на удобна позиция в наказателното поле на Интер и отправи удар по диагонал, който бе отразен с вещина от Самир Ханданович. При последвалия корнер Удинезе успя да отбележи, но при атаката на „малките“ зебри“ имаше засада.

Интер – Удинезе 2:0

1:0 – Хоакин Кореа 60‘

2:0 – Хоакин Кореа 68‘

Интер:   Ханданович – Бастони, Ранокия, Шкриняр – Перишич, Чалханоглу (70‘ – Видал), Брозович, Барела, Дъмфрис – Кореа (69‘ – Санчес), Джеко

Удинезе:   Силвестри – Самир, Нуйтинк, Бекао – Ларсен (69‘ - Удоджи), Макенго (69‘ – Арслан), Яяло (59‘ – Уолъс), Молина – Бето, Перейра – Съксес

Стадион: „Джузепе Меаца“