Интер потвърди контузията на Алесандро Бастони в глезена и според La Gazzetta dello Sport италианският национал може да пропусне първия 1/8-финален мач от Шампионска лига срещу Ливърпул следващата седмица.

Защитникът беше принудително сменен при снощната победа с 2:0 над Рома за Купата. От "Джузепе Меаца" обявиха, че тази сутрин 22-годишният футболист е преминал медицински изследвания, които потвърдиха изкълчване на десния глезен. "Състоянието му ще се следи ден за ден", допълниха от клуба.

Бастони е с наказание за два мача в Серия "А" и със сигурност пропускаше гостуването на Наполи в събота. Но проблемът е, че може да не играе на 16 февруари, когато Интер посреща Ливърпул. La Gazzetta dello Sport добавя, че Симоне Индзаги ще разчита на него, само ако е готов на 100%.

Другата италианска звезда на Интер – Николо Барела, със сигурност пропуска и двата мача с английския гранд. Той е наказан, защото получи червен картон срещу Реал Мадрид в последната среща от груповата фаза на Шампионска лига.

Снимка: БГНЕС