Сасуоло шокира с 2:0 Интер насред "Джузепе Меаца" и завърза битката за титлата в Серия А. Италианските национали Джакомо Распадори и Джанлука Скамака зашлевиха на два пъти през първата част звездите на Симоне Индзаги.

Изненадващото поражение не позволи на "нерадзурите" да се завърнат на първото място във временното класиране, като останаха на две точки зад лидера Милан, но имат и мач по-малко. В играта за Скудетото е и Наполи, който може да изравни "росонерите" при успех в утрешното си гостуване на Каляри. Сасуоло пък остава в златната среда и ще доиграе спокойно първенството.

Гостите изненадоха шампионите още в 8-ата минута. Берарди отне топката от Чалханоолу и я прати към Распадори, който отправи шут по земя, а Ханданович не се намеси достатъчно добре и топката влезе в мрежата. Така Берарди стана първият футболист от Топ 5 на европейските шампионати през този сезон, който достига границата от 10 попадения и 10 асистенции.

Интер натисна, но вместо да изравни тимът на Алесио Диониси вкара втори гол. В 26-ата минута Траоре центрира по чудесен начин и Скамака удвои след точен удар с глава. 

В 38-ата минута "неровердите" се разминаха с трети гол, след като далечен шут на Берарди разтресе напречната греда. След почивката домакините имаха чудесна възможност да намалят изоставането си, но Консили спаси опасен шут на Джеко.

В 63-ата минута босненецът отправир изстрел с глава, но вратарят отново се прояви със страхотно спасяване. Распадори отговори с шут, който мина покрай вратата.

В 79-ата нападателят успя да преодолее Ханданович със своя удар, но Шкриняр изчисти топката преди тя да е преминала голлинията. Малко след това Ханданович трябваше да се намеси след изстрел по земя на резервата Абду Харуи.

В третата мината на добавеното от съдията продължение Видал центрира и Де Фрай вкара с глава, но пападението бе отменено заради игра с ръка на Димарко.

Така Сасуоло записа втора победа на "Сан Сиро" през този сезон, след като по-рано тресна с 3:1 Милан. Под ножа на "неровердите" мина и Ювентус, който бе изненадан с 1:2 в Торино през есента.