Интер допусна нова грешна стъпка в битката за титлата, след като завърши 0:0 при гостуването си на слабака Дженоа в мач от 27-ия кръг на Серия А.

Шампионите са без победа вече в 4 поредни поредни двубоя от първенството и пак не успяха да се възползват от грешката на лидера Милан, оставяйки на 2 точки от върха, като все пак имат мач по-малко.

"Грифоните" пък в 24 поредни срещи не познават вкуса на успеха в шампионата и са на предпоследно място само с една победа, постигната срещу Каляри през септември.

Двата отбора започнаха много активно и още в началото шут на Перишич премина на сантиметри от страничния стълб. В 6-ата минута Барела намери Чалханоолу на отлична позиция в наказателното поле, но турският национал не намери целта. 

Домакините отговориха със страхотно положение. Йебоа свали топката с глава към Гудмундсон, който се вряза в отбраната на съперника и стреля покрай вратата.

В 33-ата минута Джеко проби, но не успя да стреля, а топката попадна в Дъмфрис, който шутира неточно. В началото на втората част отново нидерландският халф-бек не успя да завърши хубава комбинация на "нерадзурите", като този път не намери целта след удар с глава.

В 62-ата минута Чалханоолу центрира от ъглод удар, Д'Амброзио скочи най-високо и стреля с глава, но топката нацели гредата. В 78-ата минута футболистите на Александер Блесин пропуснаха отлична възможност, след като Стураро шутира неточно от границата на пеналта.

В края тимът на Симоне Индзаги натисна. Най-добрият шанс се откри пред резервата Мартинес, който обаче не успя да преодолее Сиригу.

 

ДЖЕНОА - ИНТЕР  0:0

Дженоа: Сиригу, Хефти, Максимович, Васкес, Йостигард, Стураро, Бадел, Мелегони, Портанова, Йебоа, Гудмондсон 

Интер: Ханданович, Бастони, Д'Амброзио, Де Фрай, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоолу, Перишич, Санчес, Джеко