треньорът на Интер Симоне Индзаги продължава да вярва, че тимът му  има шанс да защити титлата си в Серия А. „Нерадзурите“ победиха Каляри с 3:1 като гости и запазиха интригата за скудетото за последния кръг от сезона.

Интер изостава на две точки от лидера Милан, който се нуждае от точка в последния кръг срещу Сасуоло, за да стане шампион. 

„Представихме се добре срещу съперник, който играе силно на собствен терен. Емоциите след спечелването на Купата на Италия все още ни държат, но реагирахме успешно и успяхме да спечелим трите точки, с които запазихме интригата за титлата“, коментира цитираният от БТА Индзаги.

Той си припомни, че е ставал шампион с Лацио през 2000 година, когато тимът изоставаше с две точки от Ювентус кръг преди края. Сега Интер разчита на Сасуоло да победи Милан.

„Сасуоло е много добър отбор, имат много талантливи играчи в състава. Естествено, ние изоставаме, така че имаме нужда от победа и те да загубят. Случвало се е и преди, аз спечелих с Лацио, когато изоставахме на две точки, а Ювентус загуби от Перуджа, така че може да се случи отново“, каза Индзаги.