Ръководството на Интер е наясно с конкретния интерес на Ливърпул към Николо Барела и въпреки че не иска да продава италианската звезда, според медиите сериозна оферта може да промени нещата. Последните слухове в пресата твърдят, че мърсисайдци имат огромен интерес към 26-годишния халф и оценката на треньора Юрген Клоп за полузащитника е висока.

Ливърпул се готви за вълнуващ летен трансферен прозорец, съзнавайки, че са необходими сериозни инвестиции, които да им помогнат да се върнат във челото на английския футбол след трудния сезон сега. Както беше съобщено от Даниеле Лонго от Calciomercato.com, Интер няма намерение да продава Барела през лятото и иска да задържи 26-годишния играч, но финансовото им състояние означава, че нито футболист не е непродаваем.

Нерадзурите биха искали около 70-75 милиона евро за бившия полузащитник на Каляри, поставяйки топката в полето на Ливърпул преди летния трансферен прозорец. Мърсисайдци имат и други цели като Джуд Белингам от Борусия Дортмунд и Мойсес Кайседо от Брайтън.