Защитникът Джорджо Киелини вярва, че Интер има предимство над Милан в очаквания с огромен интерес полуфинал между двата градски съперника в полуфинала в Шампионската лига.

Два от трите най-успешни италиански отбори се изправят през месец май във вълнуващо противоборство на прага на финала в най-комерсиалния футболен турнир в света. Но победителят ще има доста трудно предизвикателство в мача за титлата, тъй като там ще ги чака Манчестър Сити или Реал (Мадрид).

Ювентус достигна до два финала в Шампионската лига по време на 18-годишния период на Киелини в клуба. 38-годишният в момента защитник игра при поражението от Реал (Мадрид) през 2017-а година, докато пропусна заради травма поражението от Барселона две години по-рано.

Преди началото на двата мача, европейският шампион от 2021-а година дава своята подкрепа на Интер за краен победител.

"Дербито на Милано ще бъде един много балансиран полуфинал, но ако трябва да заложа 1 евро, ще го заложа за Интер. Мисля, че "нерадзурите" имат предимство, защото ги виждам по-силни ментално в такъв тип мачове", казва Киелини, който в момента играе за ФК Лос Анджелис в американската Мейджър-лига, цитиран от Discod.

Киелини не спира с трофеите и в Северна Америка, като с новия си отбор взе две набързо през 2022-а година. Той стана шампион, а също така вдигна и Съпортърс Шийлд – трофеят, който се връчва на първенеца в редовния сезон. Но също така той беше попитан и за другия полуфинал, а също и дали Манчестър Сити ще отпразнуват първия си континентален триумф, сега под ръководството на Пеп Гуардиола.

"Моето предвиждане за тазгодишния финал е Интер – Манчестър Сити", добавя Киелини. "Но тука също се движим по ръба на бръснача, защото другите полуфиналисти – Реал (Мадрид), са много силни. Никой не може да бъде фаворит срещу Реал (Мадрид)".

"Но смятам, че Манчестър Сити трябва да играе на финал рано или късно, така че ще взема да заложа още едно евро на финал между Интер и Манчестър Сити", завърши с усмивка опитният италиански защитник.