Интер победи Рома с 2:0 като гост в среща от 34-ия кръг на италианската Серия А.

На "Олимпико" в столицата "нерадзурите" превзеха вратата на Руи Патрисио по веднъж в двете полувремена. Федерико Димарко откри резултата в 33-та минута след асистенция на Дензъл Дъмфрис. Около четвърт час преди изтичането на редовното време Ромелу Лукаку сложи точка на спора с втори гол след подаване на Лаутаро Мартинес. До края играчите на Жозе Моуриньо не успяха да реагират и така Интер се върна на четвъртото място в класирането.

"Нерадзурите" бяха загубили временно позицията си в четворката за сметка на градския съперник Милан, но сега са отново с две точки пред "росонерите". Интер е с равен актив с третия Ювентус и на точка от втория Лацио, като "Старата госпожа" има мач по-малко. Рома понесе удар в борбата за топ 4 и седми с 58 пункта, на пет от Интер.

В следващия кръг "вълците" гостуват на Болоня, като преди това са домакини на Байер Леверкузен в първи полуфинал от Лига Европа, докато Интер гостува на Милан в първи полуфинал от Шампионска лига, а след това приема Сасуоло в Серия А.