Лаутаро Мартинес и Франческо Аерби твърдят, че Интер не е завършил работата срещу Милан и се оплакват от липса на внимание и интензивност през второто полувреме. Нерадзурите си осигуриха удобна победа с 2:0 над градския съперник Милан в първия полуфинален мач от Шампионската лига снощи. Началото беше впечатляващо, като Един Джеко и Хенрих Мхитарян отбелязаха по един гол в първите 11 минути. И Ачерби, и Лаутаро обаче не са напълно доволни от представянето на Интер.

„Не започнахме добре второто полувреме, можехме да допуснем гол, така че трябва да обърнем внимание на реванша. Вкарахме два гола днес, но те могат да направят същото следващия път“, предупреди Ачерби по време на интервю за Sky Sport Italia след мача. „Всичко зависи от групата и желанието да се постигне нещо немислимо в началото на годината.“

Лаутаро е съгласен: „Имахме правилния подход и двата гола ни дадоха спокойствие, но трябваше да играем по-добре през второто полувреме, защото намалихме интензитета. Това е важен резултат за нас, но работата едва сега започва. Това е дерби и детайлите винаги правят разликата. Сега трябва да мислим за Серия А, след което ще се фокусираме върху реванша“, завърши аржентинският нападател.

Звездата на Милан Рафаел Леао пропусна мача поради контузия на адуктора, но може да се завърне за реванша. „Това е огромен плюс за тях, защото той е най-добрият им играч“, каза Ачерби. Португалският нападател изгледа триумфа на Интер отстрани,, изглеждайки обезпокоен след ранните голове на Интер през първото полувреме.

Реваншът ще се играе във вторник, 16 май и ще бъде домакинство за нерадзурите. Победителят ще се изправи срещу Реал Мадрид или Манчестър Сити на финала в Истанбул на 10 юни.