Звездата на Интер Хакан Калханоглу е отхвърлил оферта на стойност 18 млн. евро на сезон от саудитския Ал Хилал, твърди италианската преса. Турският полузащитник е един от ключовите играчи на Симоне Индзаги със седем гола и три асистенции в 17 мача в Серия А този сезон. Поставявнето му пред защитата преобрази бившия играч на Милан и той е един от най-важните в тима.

Печатното издание на "Гадзета дело спорт" твърди, че Ал Хилал са изкушили 29-годишния футболист с четиригодишен договор със заплата 18 млн. евро на сезон, но турският национал не желае да напусне Интер през януари. Същото предложение ще бъде валидно и в края на сезона, съобщава вестника, но Чалха вече е отказал да се присъедини към Саудитската професионална лига миналото лято.

Бившият полузащитник на Милан подписа удължаване на договора си с Интер през юли 2023 г., а настоящият му договор с нерадзурите изтича през юни 2027 г. Чалханоглу се присъедини към Интер като свободен агент от Милан през 2021 г. и вкара 20 гола в 116 участия с екипа на нерадзурите.