Вратарят на Интер Ян Зомер спаси дузпа в края на мача с Фиорентина и запази победата с 1:0. Успехът върна нерадзурите на първото място в Серия А преди сблъсъка с Ювентус идната неделя. Швейцарският страж признава, че отразяването на удара на Нико Гонсалес е плод на сериозно проучване. Зомер коментира и самото отсъждане за дузпата, когато той боксира топката, но удари и Нбала Нзола.

"Беше трудна ситуация. Бях сигурен, че играх с топката пръв, но съдията реши така", каза Зомер. "Спасяването? Ние имаме сериозни проучвания преди всеки мач. Така че знаем донякъде какво ще направи играчът, който изпълнява и аз бях готов".

Следващият мач ще бъде сблъсъкът за Скудетото срещу Ювентус на "Сан Сиро" на 4 февруари, а Интер е начело в таблицата, като има мач по-малко от Старата госпожа и точка повече. Отложената среща е с Аталанта.

"В момента сме наистина щастливи, че спечелихме този мач. Не беше лесно срещу труден съперник, имахме много шансове да вкараме гол. Сега ще се подготвим добре за следващия мач и тогава ще видим".

Това е 18-ата суха мрежа за Зомер във всички турнири с Интер, така че със здрава защита ли се печелят титли?

"Не мислим твърде далеч напред, но това е голяма работа от страна на отбора, как се защитаваме с много страст и качество, затова имаме толкова много чисти мрежи този сезон. Трябва да продължим, през следващите седмици ще бъде трудно. Трябва да се насладим на тази наистина важна победа."