Симоне Индзаги изтърпя наказание в дербито срещу Рома и не би трябвало да има контакт с отбора си по време на мача. Той гледа срещата от трибуните на "Олимпико", но явно уе заобиколил правилата, защото според информациите, той е бил в съблекалнята на почивката. По това време Интер губеше с 1:2, но спечели срещата с 4:2. Индзаги бе наказан за мача, заради натрупани жълти картони.

Край терена неговите функции изпълнвяваше помощника му Масимилиано Фарис. Въпреки това в интервюта след мача, Алесандро Бастони призна, че Индзаги е бил този, който се е карал на играчите по време на полувремето. Фарис се опита да замаже положението като настоя, че „не е видеообаждане, а съобщение е предадено на персонала“ от Индзаги.

Технически това все още е против правилата, но честно казано е невъзможно да се контролира в днешния ден и ерата на смарт телефоните. Може би беше по-трудно за Индзаги да се скрие, като се има предвид, че седеше в ложата за пресата, тъй като "Гадзета дело спорт" отбеляза, че треньорът говори по телефона за халф-бековете по време на почивката.