Това лято Интер може да търси още един свободен агент, тъй като в Испания се съобщава, че Начо Фернандес е казал на Реал Мадрид, че напуска. Нерадзурите са известни със способността си да правят сделки на трансферния пазар, които носят опит, като същевременно запазват разходите ниски. Те вече имат двама големи играчи за следващия сезон, тъй като Меди Тареми ще напусне ФК Порто, а Пьотр Желински отказа да подпише нов договор с Наполи и се очаква да пристигне в Милано.

В техните редици има още една важна цел, след като вестник "Марка" съобщи, че Начо е информирал Реал Мадрид, че възнамерява да напусне клуба като свободен агент през юли. 34-годишният футболист е роден и израснал в Реал Мадрид, като преминава през младежката академия на отбора, за да стане капитан на старшия състав, където играе неизменно от 2012 г. насам.

Ето защо той иска да опита нов опит извън Испания и дори няма да обмисля друг клуб в ЛаЛига след Реал Мадрид. В Интер се надяват, че разполагат с необходимото, за да изкушат Начо, особено след като вече са се класирали за Шампионската лига и Световното клубно първенство през 2025 г. тборът от Серия А вече се опита да привлече Начо през миналото лято и поддържа контакт с неговото обкръжение.