Въпреки че игра с всичките си звезди Интер не успя да победи съименника Интернасионал (Порто Алегре). Нерадзурите паднаха 1:2 от бразилците на финала за Купата на емира на Дубай. За втора поредна година италиански тим губи финала. Преди година Лацио отстъпи на Бенфика.

Треньорът на Интер Роберто Манчини избра 11 различни титуляри в сравнение с мача с Аякс, който нерадзурите спечелиха с дузпи. На вратата застана титуляря Жулио Сезар, в атака играха Ибрахимович и Креспо. На терена бе капитана Санети, Матераци, Майкон, Кордоба, Хименес и Сезар.

Едва 90 секунди бяха необходими на бразилците, за да открият резултата. Голът вкара Фернандао с красиво изпълнение от границата на наказателното поле. Топката изненада Жулио Сезар, удари се в страничната греда и спря в мрежата.

Изненадващо бразилския Интер бе по-активния отбор. Тимът от Порто Алегре за пореден път доказа, че не отстъпва на европейските грандове. Преди година Интернасионал спечели Междуконтиненталната купа след победа над Барселона.

Едва след 25-ата минута италианския Интер успя да изравни играта. Първата опасност за нерадзурите създаде Ибрахимович, който стреля силно от фаул, но вратаря Ренан спаси. В 40-ата минута италианците стигнаха до равенството.

Ибрахимович проби отляво и центрира към Креспо, който се размина с топката. Вратарят Ренан успя да избие, но топката попадна у Хименес. Халфът на нерадзурите не уцели топката при първия си опит, но после паднал на земята успя акробатично да прати кълбото в мрежата.

След почивката мача се изнерви и въобще не приличаше на контролен. Все пак и залога бе голям. Победителят прибра 1 млн. долара премия от емира Ал Мактум, който е на 12-о място по богатство в света. Загубилият се утеши със 750 000 долара.

Интернасионал вкара победния гол в 66-ата минута. Той бе и най-красивият от трите. Маркао центрира и Нилмар забоде топката в мрежата с великолепна задна ножица. Италианците опитаха да променят нещо. Треньорът Манчини смени Ибрахимович с младия талант Балотели. Дори накрая Марко Матераци заигра като централен нападател, но и това не помогна и Интер най-накрая загуби. От другия Интер.

В мача за третото място по-рано днес Щутгарт надигра Аякс с 1:0. Единственият гол вкара Фарнеруд 3 минути преди края.

Интер - Интернасионал  1:2
Интер: Жулио Сезар, Майкон, Кордоба, Матераци, Фатич (71 Бурдисо), Болцони (67 Пеле), Санети, Сезар, Хименес, Ибрахимович (74 Балотели), Креспо
Интернасионал: Ренан, Орожко, Сидни, Уелингтон Монтейро (46 Жонас), Маркао, Гиназу, Маграо (82 Дани Мораеш), Микон, Алекс (71 Мота), Фернандао, Нилмар (90 Ярли)
Голмайстори: 0:1 Фернандао 2, 1:1 Хименес 40, 1:2 Нилмар 66