Спортният директор на Барселона Ариедо Брайда призна, че е провел разговори с един от шефовете на Ювентус Джузепе Марота за евентуален трансфер на Пол Погба на „Ноу Камп“.

Още по темата

 

Интересът към френския национал е убийствен и се смята, че ПСЖ е най-близо до купуването му за над 80 милиона евро.

Сделката с парижани обаче в никакъв случай не е сигурна, тъй като още Реал Мадрид, Манчестър Сити, Челси и Манчестър Юнайтед се борят за най-добрия млад играч на световното първенство в Бразилия.

„Харесваме Погба, харесваме го много“, каза Брайда. „Всички големи клубове искат да имат шампион като него в състава си“.

„Марота е мой приятел и говорим за много неща. Едно от тях е Погба. Той все още е млад, а вече показва най-висока класа. Това може да е една много интересна сделка за Барселона“.

„Все пак да не забравяме, че положението ни е сложно, заради забраната на ФИФА да купуваме нови играчи. Но можем да уговорим нов състезател за 2016 година. Това е една от опциите ни“.

„Също така зависи какво ще кажат Луис Енрике и борда на директорите. Чакаме зелена светлина от клуба“, добави Брайда пред Tuttosport.

Той призна още, че Барса следи отблизо Матео Дармиан от Торино. Интерес към десният защитник проявяват още Манчестър Юнайтед, Арсенал и Байерн (Мюнхен).

„Това е играч, който харесваме. Помня го от времето си в Милано, когато той все още беше много млад. Ще стане велик играч. Освен това е сериозен човек, който е много скромен и винаги се държи примерно“, добави директорът на Барса.