Един от шефовете в италианския шампион Ювентус – Джон Елкан, нападна големия съперник Интер.

Причината за гнева му са атаките на "нерадзурите" към съдията Никола Рицоли след Дерби д'Италия, спечелено от "бианконерите" с 1:0 с гол на Хуан Куадрадо. "Интер не знае как да губи, въпреки че му се случва често", заяви Елкан, който е президентът на "Ексор груп", компанията, която държи контрола над Ювентус.

"Определено се получи отличен мач. Беше хубаво да видим Интер да играе добре, но Юве заслужаваше да спечели. Гостите изпитваха нужда от скандал, след като загубиха в Торино", добави Елкан.


Той не за първи път напада "нерадзурите" по този начин. Преди няколко години Елкан си размени остри думи с Масимо Морати чрез медиите и заяви: "Интер никога не е можел да губи и с поведението си го е показвал многократно. Те обаче не могат и да печелят, трябва да се научат", след което пожела на миланци да продължат да редуват загуба след загуба.


Припомняме, че претенциите на Интер от последното издание на Дербо д'Италия са за две неотсъдени дузпи в тяхна полза. Враждата между двата клуба пък стигна връхна точка след скандала Калчополи през 2006 г., след който Юве беше пратен в Серия "Б", а миланци получиха служебно Скудето.

"Старата госпожа" е категорична, че е била умишлено натопена от Морати заедно с Милан, това твърдение има и легендата Кристиан Виери. "Всички знаехме за плана на президента да отстрани Ювентус и Милан и после бях зле, защото съчувствах на играчите им. Морати обича Интер и много страдаше, когато не успявахме да вземем Скудетото", каза преди време Виери.