Завръщането на Леонардо Бонучи в Торино ще е емоционално и ще се превърне в битка. Това заяви защитникът на италианския хегемон Ювентус Андреа Бардзали по повод утрешното дерби с Милан на "Алианц Стейдиъм".

Това ще е първи мач за Бонучи на този стадион след изненадващия му трансфер на "Сан Сиро" през лятото. Освен това бранителят пропусна есенния сблъсък между двата отбора (б.р. - 2:0 за "бианконерите") заради наказание.

"Мисля, че това ще бъде специален мач за Лео, защото се завръща срещу бившия си отбор, където все още има познати и приятели", заяви Бардзали пред Sky.

Двамата, заедно с Джорджо Киелини, сформираха легендарното трио BBC в защита, с което Юве спечели шест поредни титли, три Купи на Италия и игра два финала в Шампионска лига. "Наистина споделяхме красиви години и предполагам, че срещата ще е много емоционална за него. Ще е странно да го видя в друг отбор, но на терена ни очаква здрава битка", допълни ветеранът.

Бардзали беше попитан и за психическото състояние на Пауло Дибала, след като техничарят беше оставен извън състава на Аржентина и селекционерът Хорхе Сампаоло намекна, че е възможно да не го вземе на световното.

"Първото изказване беше доста критично, но след това се поправи и каза, че Пауло е в плановете му. Може би иска да го мотивира, но Дибала е спокоен, тренира добре и това е най-важното за него. Той е страхотен футболист и в последните два месеца от сезона се нуждаем от качествата му", завърши Бардзали.

Преди утрешното дерби Юве е лидер с две точки преднина пред преследвача си Наполи. Милан пък има реални шансове за попадане в Топ 4 в края на сезона, след като изостава на пет точки от Интер, който заема заветната позиция.