Живата легенда на Ювентус Джиджи Буфон призна голямата класа на Реал (Мадрид) след тежкото поражение с 0:3 на "Ювентус Стейдиъм" в снощния първия 1/4-финал от Шампионската лига между двата тима.
 

Роналдо бе в основата на големия успех на "белия балет" след двата гола, които вкара, като второто му попадение бе особено красиво, след като със задна ножица "препарира" вратаря на торинци.

"Видяхте какво се случва, когато играч като Роналдо показва най-доброто си ниво в даден мач. Не случайно той и Меси са определяни за най-добрите футболисти в света и когато имат ден става страшно за противника. Това, което те показват, на практика означава, че е съвсем резонно да ги сравним с легенди като Марадона и Пеле по начина, по който могат да решат даден мач сами", коментира Буфон.
 

"Грешки могат да се случат, но когато играеш срещу големи шампиони, както в случая са играчите на Реал, тогава те струват скъпо. Точно поради тази причина рецептата да победиш такъв отбор е да направиш колкото се може по-малко грешки на терена".

"За съжаление трябва да признаем, че Реал бе по-добрият отбор от нас. Има голяма горчивина у мен за тежката загуба, но срещу нас бе един голям шампион".