С две дузпи шампионът Ювентус стигна до измъчена победа 4:2 при гостуването си на последния в класирането Беневенто в мач от 31-ия кръг на Серия "А".

Италианският хегемон изигра безобразен двубой, въпреки че стигна до четири гола, три от които дело на Пауло Дибала. По този начин аржентинският техничар отбеляза третия си хеттрик от началото на сезона в калчото, но и това няма да замаже бледото представяне на "бианконерите". Дъглас Коста също се разписа с великолепно изпълнение.

От своя страна "вещиците" играха отлично, два пъти изравняваха резултата чрез Шейх Диабате и загубиха незаслужена. С победата Юве дръпна със 7 точки пред Наполи на върха, като южняците утре са домакини на Киево. Беневенто остава на последната 20-та позиция с 13 т.


Треньорът на шампионите Макс Алегри направи девет промени от мача с Реал Мадрид (0:3) в Шампионска лига. Единствено Алекс Сандро и Пауло Дибала, който е наказан за реванша на "Сантяго Бернабеу", бяха титуляри, както срещу "кралете", така и сега. Клаудио Маркизио започна мача с капитанската лента, атаката поведе Марио Манджукич. Меди Бенатия и Миралем Пянич, които бяха дисквалифицирани за Реал, се завърнаха в стартовия състав.

За Бевененто в предни позиции започнаха Шейх Диабате и Енрико Бриньола, които са голмайсторите на отбора с по три попадения преди старта на срещата. Интересното е, че 29-годишният малийски нападател беше вкарал головете в едва четири мача и именно той изглеждаше като най-голямата заплаха за Войсчех Счесни, сменил легендата Джанлуиджи Буфон.

В началото Юве наложи свиреп натиск, но не успя да стигне до бърз гол. В 11-ата минута пробив на Пауло Дибала завърши с остро центриране, при което никой не успя да засече топката в противниковата врата. После шампионите продължиха да диктуват събитията на терена и всяка топка в центъра минаваше през капитана им Клаудио Маркизио.

След четвърт час игра вече нямаше какво да спаси "вещиците". Тогава Дибала с великолепен удар с левия крак вкара шестия си гол в последните осем мача и общо №19 от началото на сезона в Серия "А". По-късно Марио Манджукич не успя да засече опасно центриране на Миралем Пянич.

В 22-ата минута домакините отправиха първия си точен удар в мача, дело на капитана им Раниере Сандро, но Войсчех Счесни внимаваше и улови. В 24-ата минута Беневенто изравни. Полският вратар направи уникално спасяване с една ръка след изстрел на Филип Джуричич, но при добавката нямаше какво да направи и Шейх Диабате беше точен 1:1!

След половин час игра Дибала стреля от фаул, но не затрудни Кристиан Пуджони, който улови спокойно. После Миралем Пянич с превъзходен пас изведе Хуан Куадрадо очи в очи с вратаря, но мерникът на колумбиеца му изневери. В 36-ата минута Манджукич успя да се разпише от паднало положение, но голът беше отменен за игра с ръка на хърватина.

В самия край на полувремето Пянич беше посечен от Берат Джимсити във вратарското поле. Главният съдия Фабрицио Паскуа се допита до VAR, след което посочи бялата точка. Зад топката застана Дибала и с хладнокръвно изпълнение аржентинската звезда отново даде преднина на Юве – 2:1!

В 51-ата минута Беневенто отново изравни. При изпълнение на корнер, Счесни увисна, Диабате надскочи всички и с глава вкара втория си гол в мача! След това Макс Алегри пусна в игра Дъглас Коста и Гонсало Игуаин и Юве премина към схема 4-2-3-1 от 4-3-3. В 65-ата минута Пянич стреля от фаул, но покрай вратата.

В 74-ата минута Игуаин беше повален в наказателното поле и Юве стигна до нова дузпа. От нея Дибала отново даде преднина за шампионите. В края Дъглас Коста с прекрасен гол, стил "Ариен Робен", оформи крайното 4:2.    

Беневенто – Ювентус 2:4

Голмайстори: 0:1 Дибала (16), 1:1 Диабате (24), 1:2 Дибала (45+1-д), 2:2 Диабате (51), 2:3 Дибала (74-д), 2:4 Коста (84)

Беневенто: Пуджони, Венути, Джимсити, Тоска, Саня, Виола, Сандро (81-Ломбарди), Бриньола (62-Каталди), Гилерме, Джуричич, Диабате (69-Йемело)
Треньор: Роберто Де Зебри

Ювентус: Счесни, Лихтщайнер, Бенатия, Ругани, Сандро, Пянич, Матюиди (78-Кедира), Маркизио (63-Игуаин), Куадрадо (58-Коста), Дибала, Манджукич
Треньор: Макс Алегри

Стадион: "Чиро Вигорито"
Съдия: Фабрицио Паскуа
Жълти картони: Манджукич (Ювентус)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Cnr420igy9A" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>