Португалската мегазвезда Кристиано Роналдо даде интервю за авторитетното френско издание "Франс Футбол", в което разкри основната причина за раздялата с Реал Мадрид.

Роналдо заяви, че охладнелите отношения с президента на Кралския клуб Флорентино Перес са го принудили да потърси нов клуб.

"Усетих промяна в отношението на Флорентино към мен. Той вече не се държеше, както през първите ми 4-5 години в клуба. За него вече не бях незаменим, вече не бях толкова важен. Тази промяна в отношението ме накара да мисля за напускане", каза Роналдо в интервюто, което ще бъде публикувано утре във "Франс футбол".

Португалецът добави, че причините за раздялата не са финансови.

"Някои хора мислят, че съм си тръгнал заради пари, но това не е вярно, защото ако беше така, щях да избера оферта от Китай, където ми даваха пет пъти повече пари. В Юве получавам горе-долу същото като в Мадрид, даже по-малко. Важното в случая е, че Ювентус наистина ме искаше в състава си", каза още Роналдо.

Португалецът смята, че заслужава Златната топка и разкри, че мечтае за шести трофей, с който да изпревари Лионел Меси. Роналдо добави, че е афектиран от обвиненията в изнасилване към него в САЩ. 

"Естествено, че тази история оказа влияние върху живота ми. Имам приятелка, имам четири деца, майка, която вече е на възраст, сестри, братя. Да не говорим за репутацията ми, която също пострада. Но истината рано или късно ще излезе наяве", коментира Роналдо.